Category Archives: Hverdagsbetraktninger

“Fritt vilt”? Really?

Trond Giske har igjen “utvist dårlig dømmekraft”. Unnskyld meg men hvor jævla dum kan man være. Hvis du har så lyst til å drive med politikk, Trond Giske, så burde du kanskje nedprioritere selfies og dansing.

Hva med å la 2019 bli året du lærer deg å si nei. Det er èn bokstav mer enn i ja, så kanskje det er litt tyngre å si, men prøv! Du kan klare det. Flere av kvinnene du har trakassert, har prøvd å si det. “Jeg skulle sikkert ha sagt nei, men det synes jeg var uhøflig”, sier Giske. Så bra at du tidligere har utvist en så utrolig høflig adferd da, sånn at det har avstedkommet metoo-varsler, som inntil nå likevel ikke var til hinder for din fulle deltakelse i partiet. But not any more. Nå er Jonas Gahr Støre lei. Det synes visst Nordlys-journalist Skjalg Fjellheim er synd. Han skriver at det virker som om sikringen har gått i norsk presse, og man utrolig nok har formeninger om hvorvidt Giske burde holde seg hjemme, eller om han kan gå ut og danse kl 02 om natten, og ha kroppskontakt med andre mennesker”.

Mener du dette i fullt alvor, Skjalg Fjellheim, at det er helt uproblematisk at Trond Giske ikke har et mere bevisst forhold til å danse. På byen. Klokken 0200. Med en ung dame. Og med alkohol innabords. Jeg vet ikke, Skjalg Fjellheim, men jeg tenker at vi kan forvente mer. Jeg registrerer at også Sara Berge Økland i Bergens Tidende mener at VG plasserer en mann “som er i ferd med å reise seg fra rennesteinen, i gapestokk, uten å ha belegg for det”. (Hva med “En mann som er i ferd med å riste av seg de der irriterende metoo-varslene, men som ikke klarer å utvise en adferd som tilsier at han er kapabel til å gå videre og opptre profesjonelt). Og så mener hun Giske bør fortsette med å takke ja til å danse. Hva med å takke ja til en rådgiver?

For å si det sånn, den eneste som antagelig er en liten smule lettet idag, er Ørjan Burøe. Dansegulvet er ditt.


I godt driv

Ja, det er bare å fortsette den gode flyten. Lørdag, fortsatt kaldt, fortsatt ikke helt i toppenform, men det betyr jo ingenting. Siden jeg ikke kunne trene bosu idag kunne jeg drømme om nye bosu-sko, nice disse her?

Noe for morsdagen? ;)

Igår var det fredags-mys med besøk av besteforeldre. Handlet noe til den eldste og noe til den yngste generasjonen:

Og hva den midterste angår, (ja takk begge deler), eller også et glimt fra forrige fredag, eler før det igjen?

Og før vi sier takk for meg og ha en god lørdag videre, et lite oppgulp hva nyheter angår…..

Og da er det bare å si keep it tight & fortsatt god helg fine mennesker!

Senja!

Ettersom han jeg er gift med kommer fra denne Norges nest største øy, bestemte vi oss for å ta med kids, besteforeldre, og en tante, på en liten Tour de Senja for et par år siden. Jeg har lenge skullet dele bildene fra en fantastisk langhelg, der vi fikk besøkt både Tranøy, Husøy, Senjahopen, Kråkeslottet på Bøvær, og fikk sett Okshornan (“Djevelens tanngard”). Nå er hvertfall tiden inne for litt Senjareklame. Nyt!

Magiske Senja, gode minner!

Gratulerer med samefolkets dag

De forrige ukene bar med seg mye snø:

Men nå har nedbøren avtatt og det er blitt kaldt kaldt. I Tromsøbyen har det vært filmfestival (som jeg hvert år tenker om at NESTE år, skal jeg se noen filmer). (Hvem vet, 2020 blir kanskje året? Prioriteringer gjorde iallfall at TIFF utgikk også i år).

Og det har vært en is-skulptur”festival”:

Og om jeg ser nogenlunde normal ut på dette bildet, så gjør jeg ikke det idag. Er hjemme med feber, vondt i kroppen, har ligget så lenge på sofa og i seng at jeg har helt vondt i ryggen, og må tvinge meg opp i sittende, pluss strekke på meg.

Rod Steward på en dårlig dag. Man kan altså se for shitty ut, hvis noen lurte.

Da avslutter vi med to god-saker, Moxnes the man!

Og Lihkku beivviin!

Når man savner Hareide

22 dager inn i 2019 har vi altså den største og blåeste regjeringen man kan tenke seg. Og rosinen i pølsa synes å være en maktkåt Kjell Ingolf Ropstad, blottet for både ryggrad og integritet. Aldri har man kjent større avstand til KrF. Denne mannen skal være vår barne- og familieminister? En trist dag.

God natt : (

Welcome, 2019!

“Godt nyttår, og takk for det gamle!”. Det sa alltid de voksne når vi var oppe på veien klokka tolv på nyttårsaften da vi var unger. Når man er vokst opp med nyttår i Tromsø, som geografisk er så lite at det som skytes opp blir veldig mye, så er det ikke så mye som kan måle seg. (Unless, selvfølgelig, vi snakker Dubai eller Hong Kong, men jeg er ikke i målgruppa som reiser til et sted for å se raketter). Ikke nok med fjellfyrverkeri, i gata vår er det et par-tre virkelige entusiaster hva fyrverkeri angår. Så 2019 ble, som tidligere år, ønsket velkommen med fest og farge.

Etter mange fridager, mye god mat, og samvær med familie og fine venner, er det godt at hverdagen ruller på. Vi er så heldige som kan tenke sånn. Vi er ferdige med fri, mat, og overload av gaver, og vi er glade for hverdagen. Vi har ikke kollaps av telt i flyktningeleire i Libanon. Vi er langt unna Lesvos (gå inn på Marthe Valles Facebookside og les oppdateringer). Og for å nærme seg i avstand; vi ligger ikke begravd i et snøskred i Blåbærfjellet. Så takk, for at vi kan være glade for hverdagen.

Håper 2019 starter fint, og at det blir et år det er fint å være deg! :) <3
Litt bilder fra de siste par uker:

Jul på brannstasjonen
#metoo: nå også i dunjakke
Hadde også valgt Portugal fremfor Gran Canaria. Kanskje ikke til den prisen man tenker at dette ender på dog …..
Bursdag i huset <3
Bosutimene ruller og går, hverdag som ferier
Nyttårsaften med de beste!

Da er vi igang. Ha en god start! <3

Kvelden før kvelden

Da er det lillejulaften, og dagen har vært brukt til vår tradisjonelle cafe-tur. Vi har også fått vært ute med noen julegaver, laget marsipan (litt sent men julemusikk og god stemning, så det gjør ikke så mye). I kveld har vi hatt tapas, noe som også begynner å bli en tradisjon. Med litt glimt fra dagen, og fra da jeg og snap-filteret lå med farge på brynene hos Memona the lady, ønsker jeg dere en god jul :)

@Smørtorget
Marsipan in the making
Også i år ….
Klart for tapas

God jul! Måtte den bli fin <3

Desember

Da er det èn uke igjen til lillejulaften, og jeg vil dele noen bilder fra førjulstiden. Med rosa bakgrunn ønsker jeg dere fine dager med senkede skuldre (jeg prøver selv på det samme med varierende resultat). 

Første adventshelgen startet med et brak; årets stygg julegenser-fest. 
Et juleeventyr. Fantastiske HT og fantastiske forestillingen. 
Og beste julegaven fra fineste guddatter <3
På julekonsert denne søndagen: med beste Lise!

Keep it tight! Vi høres enda nærmere jul <3

Sunday

Helluen!
En ny uke gikk, med jobb og skole, barnehage og besøk, middager og treninger, noen har lært seg nye ord, andre har lært seg å glide igjen en glidelås. Idag var det Bosupuls, ungene hadde besøk, det ble tapas på en lørdag, og kvelden ble rundt av med et fotbad mens jeg tapte i backgammon. (Er jeg en dårlig taper eller en god vinner? En god vinner). Det har vært rekordoppslutning om årets Pridemarkering i byen, og jeg må si Rådhuset kler å ha et heist regnbueflagg! Da kan jeg også starte med dette bildet, bare sånn ref kjønn … :

Ref tapas, så var det nydelig! Ikke i klasse T eller de beste i Spania, men godt jobbet en novemberdag i mørketida. 

Og ref forrige innlegg om noe rydding i papirer og diverse, så kjente jeg at jeg var glad for å være ferdig med studier, iallfall for en stund….. savner ikke å ha lese- og prestasjonspress når desember nærmer seg … 

Fine notater? “Benedict Anderson (sjekk ut) han undersøkte noe”. Jah…..! Derimot så savner man gamle kolleger, hvis jobbtelefon man kunne skifte språk på for å irritere …… (Er snart varm nok i trøya til å ta opp denne tråden på min fortsatt ganske nye arbeidsplass). 

Resten av helgen (les: søndagen) blir det faktisk kirkebesøk, og deretter minigolf. Nice combo? 

Da gjenstår det bare å ønske en fin-fin søndag, og en god start på neste uke. Puss & kram! 

Litt Halloween, litt fortsatt høst

Good morning! Lørdagsmorgen og “lett høstregn”. Starter med å si ha det til oktober, med denne kule kalendersiden: 

For å fortsette med denne elsk- eller hat-dagen, så var vi innom et sinnssykt gjennomført hus. Hadde jeg vært freidigere ville det vært 15-20 bilder herfra, men det ble to. Man skal jo også være tilstede. 

 

Høsten går jo ellers mot vinter, og med den forsvinner sola. Glimt som dette må vi bare nyte, før den blir borte i slutten av måneden; 

Høst kan jo også være ryddetid: 

På tide å kaste denne, Mannen? Brukes før 2002? 

Bare å brette opp ermene og få kastet skiten. Da gjenstår det å ønske alle en nydelig helg! 

-The Queen :) :)