Category Archives: Ferie

Gran Canaria: tilbakeblikk

Hellu! Mens vi enda har sommerferie-følelsen, kommer litt bilder fra vinterferien som vi var heldige å tilbringe på Gran Canaria. To herlige uker med sol og bad, god mat, litt trening, og så hyggelig familietid som det kan bli. (Kan jo ikke blir FOR hyggelig to uker stucked together men vi klarte oss bra). 

Testet ut Guccis (ganske) nye. Nice!
Lollo … en hit
Me `n hubby
Note to self: loose weight! Eller; bruk kun kjente måleenheter.

 

So long!

Island

Hei igjen! Nå som det er lysere dager og man venter på vår (nei, det ER vår. Bare litt snø som ligger enda….), så kjennes det ikke SÅ lenge ut til det er sommer. Da er det på tide med et tilbakeblikk på noen fine turer som har vært. Jeg starter med Island i fjor sommer.   Nydelig tur, flott land, som vi jo bare fikk sett en brøkdel av. Det “verste” var kanskje prisnivået (insane) og svovellukta i vannet (dusjen: litt råtne egg-feeling). Men det var myyyye som veide opp for dette! Naturen, det åpne landskapet, den kule byen Reykjavik er, skikkelig blanding av strikkagensere/støvler og siste hårklipp/farger fra catwalken. Cafèer med særpreg, god mat, forskjellige opplevelser…..nice! I denne bloggposten kommer det en del bilder fra eventyrøya Island. Enjoy!

På Gardermoen. Klassisk flyplassbilde 1. 
På Gardermoen. Klassisk flyplassbilde 2. (I en viss alder, med et visst underskudd på søvn). 
Icelandair! 
Matboksene på Icelandair. Sweet! 
Botanisk hage i Laugardalur. 

Hallgrimskirken. 
Fineste bonuser, og mobile addicts. 
Kerid crater. 
Kerid crater
På tur til Grindavik. 

 

Klar for Strokkur! 

Litt som man hadde tenkt seg og litt veldig heftig!  
Fiskerestauranten Salka Valka – Fish & More. Vi digget den.
Plukkfisk.
Dagens suppe med et glass godt rødt til <3
Dagens dukkert :)
Toppet det med kaffe og vaffel på Mokka. Retrostyle so to speak…..en av Reykjaviks eldste cafeer.

En fantastisk fin opplevelse på hesteryggen. Icelandig Riding i Akurholt. Bonusene og jeg på langtur. Småttisene og faren having a blast in the paddock….

Blue fucking Lagoon. 

Hadde glemt at jeg i veldig liten grad er fan av sånn varmt, halvklamt vann som man beveger seg rundt i sammen med tusen andre, primært japanere og amerikanere, som antagelig lurer på hva slags vesen man er som ikke betaler en bondegård for en badekåpe som man likevel uansett bare henger fra seg når man har gått de fire metrene fra garderoben og ut i lagunen. Jada joda det var jo fint nok med det her turkise vannet meeeeeeeen det er jo nedsarvet i “mud masks” som man smører inn ansiktet med, og blander det seff med mye solkrem, og…..ja, la oss ikke tenke på all den huden som til enhver tid er i vannet. Blue Lagoon kom vi ikke utenom når vi tok disse to med på tur, og det var fint nok, men det er sikkert tre tusen andre ting jeg heller vil gjøre på Island hvis det blir retur dit en gang. Heldigvis fikk også jentene nyte BL, av to timer hadde de sikkert seks eller sju minutter som IKKE ble brukt til å ta bilder. Insta-friendly Blue Lagoon, ass!

Oppsummert kan jeg si at dette var en veldig fin familieferie, som jeg tror vi alle kommer til å huske og være glad for lenge, lenge.  í leynum, Island <3

Perfect family

Hallo igjen!
Nå skal dere få høre litt om Perfect Family. Dette i forbindelse med en uke ferie til Tyrkia, i august.

Jeg ble oppmerksomme på de allerede på flyplassen. Ungene satt stille, de var kanskje tre og fem år, og de satt ikke stille fordi de så på en iPad, men fordi de bare satt stille. Poppy sprang rundt og ville snakke med alle, Ranger sprang etter og vekslet tilsynelatende mellom også å ville snakke med alle, og å synes det var litt too much at lillesøsteren var så freidig i framferden sin. De hadde ganske fritt spillerom (vi vet jo hvor begrenset det spillerommet blir på en fem timers flytur), vi måtte be de bremse opp da Ranger veltet en søppelbøtte, og Poppy for tredje gang absolutt skulle bort og stikke fingrene borti en sovende baby. (“BABY!!!!!” -Ja, baby. “SE, BABY!!!!!!!” -Ja se babyen, den sover).

Perfect Family sitter rolig ned, alle sammen, og jeg blir obs på hvor coolt de er antrukket. Spesielt Perfect Mum. Hun har en lys bukse, smale ben, og en lys rosa bluse som er inni buksen (fint belte), og blusen er litt gjennomsiktig så du kan se BH`en, UTEN at det ser horete ut. Det er antagelig fordi hun har bare LITT sminke, og ser så ren og sunn ut. Hun er nok avdelingsleder i Helsedirektoratet. Perfect Dad har en bra klipp, en jeg kan tenke meg ser røff ut på fritiden og korrekt på jobben (han er sikkert aksjemegler). Han har khakibukser, blå Ralph Lauren-skjorte, og tror du fan meg ikke sønnen har matchende klær. Datteren har en kjole og en fin/fornuftig liten jakke, og jeg tror ikke jeg overdriver hvis jeg sier jeg kjenner henne igjen fra en Noa Noa-reklame.

Nok om hvordan de ser ut. More perfect-ness to come.  Flyturen er igang, og for vår del er det, som tidligere nevnt, den verste flyturen EVER. Poppy slår seg helt bananas, har flere raptuser, og folk kommer bort etter ankomst Antalya, og sier “Uff, det er verst for dere!” og “Stakkar, går det bedre med henne?”. Mens drama queen numero uno ligger i midtgangen, lydnivået når nye høyder, og jeg tenker at de som sitter for langt unna til å se må tro vi slår henne, så har Perfect Kids sovnet. De har sovnet, og Perfect Parents kan lese DN og Emily Brontë. (Jeg forutesetter altså at det er hun som oppdaterer seg på børsen og han tar et dypdykk i Stormfulle Høyder).

Da vi er fremme og omsider sitter i den svette bussen, (-det er her Ranger sover og Mannen gir Poppy godteri for at hun ikke skal skrike), da viser det seg at sønnen i Perfect Family lett blir reisesyk. Endelig, tenker jeg, jeg visste at NOE måtte det være. Men han spyr ikke. Ikke på hele timen bussturen tar. (Og ja, Perfect Dad har pose(r) klar, så de har husket alt på lista). (Og hva mer er på lista, en HODEPUTE så datteren, som altså ikke blir reisesyk og må sitte og se ut, kan sove, uten å måtte dunke hodet mot et vindu). (JEG spyr snart).

Siste Perfect Move; ankomst hotell, -som gammel reiseleder bruker jeg å være godt forberedt med pass, avtaler at Mannen tar ett barn og all bagasje, mens jeg tar det andre barnet og sjekker inn, men det er altså ikke jeg som er først fremme ved resepsjonen. (Normalt bryr det meg ikke, men nå er klokken 0130 såeh…….). Det gir meg derimot god anledning til å observere Proper Planning i praksis, -når Perfcet Dad kommer med bagasjen, pakker de ut PramPac`en. I PramPac`en har de BARE vogn. (Hvordan er det mulig. I vår er det bleier og baderinger og håndduker og Gud vet hva). Til tross for at det ene barnet egentlig er for stor til å sitte i vogn, er det en søskenvogn, så ungene i vognen, den sammenrullede PramPac`en på plass OPPI vognen (ja, det funker åpenbart fint!), og VIPS, så får de med seg alt på èn gang!

Der står jeg og kjenner litt som utstøtte barn i skolegården antagelig tenker om inn-gruppa, eller som enkelte muslimer muligens kjenner om USA: I hate them! But I also wanna be like them….!

Vel vel. Ingen bilder denne gangen. Regner med dere fikk noen imaginære, likevel. God tirsdag!!!