Jenteting og gutteting??

Du trenger ikke være hard core feminist. Du trenger ikke være den som organiserer 8. mars-toget, som refererer til feministiske klassikere i alt du sier, eller være Marta Breens wanna be-groupie. Du trenger bare å stoppe opp LITTEGRANN, bittelittegrann. Og så trenger du å se, og å tenke. Klar? Da kan du begynne å se:

Basert på fargene spedbarn får rundt foten i samme sekund de kommer til verden; jenter som fyller 9 år skal være opptatte av klær mens gutter som fyller 9 år skal være opptatte av tekniske greier?
Basert på fargene spedbarn får rundt foten i samme sekund de kommer til verden; jenter som fyller 9 år skal være opptatte av klær mens gutter som fyller 9 år skal være opptatte av tekniske greier? Bildet tatt på en lokal bokhandel, på jakt etter bursdagskort til vår 9-årige nabo. Det ble ikke noen av disse….
Disse støvlene, med søte hunder og katter, og rosa detaljer, står plassert med jenteklær på KappAhl. Og med gutteklærne står.......:
Disse støvlene, med søte hunder og katter, og rosa detaljer, står plassert med jenteklær på KappAhl. Og med gutteklærne står…….:
Ja, der står rett og slett disse. Gul & kul, og med et eller annet slags monster som ikke er like søt som dyrene på de andre støvlene. Dette skal jo se litt TØFFT og SKUMMELT ut..... ta dere en bolle, KappAhl.
Ja, der står rett og slett disse. Gul & kul, og med et eller annet slags monster som ikke er like søt som dyrene på de andre støvlene. Dette skal jo se litt TØFFT og SKUMMELT ut….. ta dere en bolle, KappAhl.

Så var jeg på utkikk etter en badedrakt til Poppy. Ikke for at vi bader så mye. Vi bruker stort sett en badebleie, og så har vi en såkalt tisse-proof badebukse for babyer, etter storebror, men den begynte å bli liten. De skal ha den årlige “Reise til Syden-dagen” i barnehagen (jeg vil jo helst at det skal hete “Reise til Kreta-dagen” ettersom Syden er et samlebegrep vi i mine øyne ikke behøver, men jeg liker konseptet og har sørget for at et atlas ligger tilgjengelig…). (OG, konseptet; barna har med seg t-skjorte, shorts, badehåndduk, badeklær, solbriller. På forhånd har de forberedt en del ting, bl.a. laget pass der alder og utseende fremkommer, og laget flybilletter. De ansatte er kabinbesetning/piloter, og ved ankomst er de badevakter og servitører (høres forresten ut som det jeg selv gjør daglig mellom 1800 og 1900). Så blir det tappet vann i badebaljer, man soler seg, nyter palmesus og paraply-eplejuice, og ikke minst skal det spises is. Det er i det hele tatt en gjennomført dag på alle måter, og det gledes. Så min mission, på HM, var å finne en badedrakt til den lille kråka vår, som hun kunne innvie på Reise til syden-dagen. Jeg oppsummerer tilbudet til HM med dette: stropper, stropper, stropper. Hvem vil ha en STROPPEbadedrakt til en ettåring? Jeg fant en som så fornuftig ut, med Minnie og uten stropper, men den var kun igjen i store størrelse. (Heldigvis, så er det flere som er på jakt etter det samme som meg. Og dessverre, at ikke flere av 122/128-jentene ville ha den). Ikke bare var det skuffende funn på badedrakt-fronten, men jeg oppdaget til min store forundring og forferdelse at de selger BIKINIER til babyer. Hvor har jeg vært som ikke har fått med meg det? Det MÅ jo ha vært snakk om dette? Men hva holder vi på med? Det må jo være noen som kjøper dette, siden det produseres, en bikini til en jente som er ett år gammel???

IMG_0866

Og likte du ikke denne trenger du IKKE bekymre deg, det finnes altså mere å velge i:

IMG_0867

 

Eller hva med denne?

IMG_0868

Og hvis dere ellers lurer på hva som anses for adekvate plagg for jenters hverdagsbruk, så er det et godt utvalg av disse:

IMG_0678

Jada, vi kler oss ulikt, og vi setter ungene i bås før de kommer hjem fra barselavdelingen, -og jeg har blant annet ikke tall på alle de gangene Poppy har blitt referert til som “han”, og det tør jeg si utelukkende er fordi hun har hatt på seg arveklær fra broren, klær som ikke er rosa. Hun har en rød jakke, som jeg tror har talt det rette kjønnets sak, men hvis den turkise buffen er på, eller enda verre, hvis den BLÅ lua er på, ja da er det han. Iallefall, vi definerer kjønnet til en stor del ut fra fargen på klær, men tenk at nå skal ikke jenter og gutter heller kunne tegne “som et barn” men de skal tegne som jente eller gutt. Disse sto i en bokhandel på Victoria Station i London, og jeg frykter dessverre at de har kommet/vil komme hit også, og jeg gremmes:

IMG_1020

 

Sånn. Nå har dere sett. Nå: TENK.

 

Å ta bilde av en sølepytt

“Tar du bildet av sølepytten? Eller rettere sagt krateret, som det er blitt?” spurte vår gode venn og nabo for noen dager siden. “Skal du klage til kommunen?”. Det kunne man sikkert ha gjort, og jeg tror flere i gata også har gjort det. (Jeg er god å klage altså. Jeg klager med høy frekvens til Mannen over ting han ikke har gjort eller skulle vurdert å gjøre annerledes. Og jeg klager til mine kolleger over hvor kaldt det er i de nye lokalene, og at det enda ikke har kommet søppelbøtter på samtalerommene). (Som vil si at vi må ta med oss de brukte blåserørene fra alkometre og kaste i en søppelbøtte ca 12 meter unna. Så du hører det er tøffe tider).

This time of the year. Sommer i sør, vinter der vi "vet kor vi bor".
This time of the year. Sommer i sør, vinter der vi “vet kor vi bor”.

Over til anledningen for at akkurat dette ble fotografert, riktignok et par uker siden, bortsett fra når jeg spiser is går det aldri riktig fort her; Jeg hadde vært ute og gått, målet var å ta en kaffe, og på grunn av at det var helligdag og det været det var, hadde jeg turklær mere enn byklær, og jeg prøvde også å gå inn noen ellers gode tursko som Mannen så snilt har kjøpt til meg, det ble gnagsår men har troen på at de blir bra;

For å gi dere en følelse av hans utsøkte sans for kvalitet, og hvordan føret var denne dagen.
For å gi dere en følelse av hans utsøkte sans for kvalitet, og hvordan føret var denne dagen.

Så skjer det, en bil kjører forbi, kjører for fort i en lignende “sølepytt”, og jeg blir splæsjet ut. Trafikk og kjøreretning gjør at bilen ikke kan stoppe, men det er det jo aldri noen som gjør, så jeg snur meg og trekker på skuldrene mens jeg sier FORPULTE SKIT inni meg, og går videre. Og vet dere hva? Når jeg har gått i 6-7 minutter, i en retning bilføreren umulig kunne visst at jeg tok, kommer hun, -splæsjeren, kjørende, stopper, og ber om unnskyldning. Er det mulig? Det har jeg ALDRI opplevd, og det er jo noen ganger biler har sørget for både kalde og gjørmete ufrivillige dusjer. Eller hva sier dere? Hun var så lei seg, feilberegnet hvor dyp den sølepytten var, tilbød seg å betale for rens (utebukse, neeeeeida, ingen fare, -terskelen for i det hele tatt å tenke det senkes til et minimum ved en opplevelse som denne). Det var altså DAGENS gladsak, utrolig at man kan bli så glad for at noen bryr seg, og bruker de ekstra minuttene det tar, det er bare å bøye seg i hatten som Heidi Weng sa. (Bøye seg i søla).

Og tilbake til start, -jeg registrerer ofte at veistandarden ikke er i tipp topp. Men vet dere hva. Prøv å kjøre Narok-Mara road any given day i regntiden. Kjør på viktige innfartsveier til Nairobi, tungt trafikkert til alle døgnets tider. Kjør Etiopean Highway og rist nyrene på plass, hold på hatten, og velg om du skal åpne vinduet for luft og rødt støv, eller om du skal ha det ca 40 grader varmt og kjenne kvalmen. Kjør på små bumby roads, der du vet at neste dag må du starte med å skifte dekk, for hvis du ikke punkterer on the spot, så kommer den iløpet av natten.

Goe helg og kjør pent!

På vei fra Masai Mara, 1998.
På vei fra Masai Mara, 1998.
Mau-Narok road, ca 2002.
Mau-Narok road, ca 2002.
Og på tur til Masai Mara, ca 2004. Så vi kan konkludere med at "road improvements" ikke skjer over natten. Og vi har det ikke så ille, eller hva?
Og på tur til Masai Mara, ca 2004. Så vi kan konkludere med at “road improvements” ikke skjer over natten. Og vi har det ikke så ille, eller hva?

 

 

“Hva synes du er vanskelig?”

Hei fine lesere!
Idag skal jeg dele en hverdagshistorie av typen “fra barnemunn”. Bakgrunnsinfo til dere: vi har en bok til fireåringen som heter “Hva vil du bli når du blir stor?” der det er ett spørsmål hver dag. Vi bruker å ta det etter at vi har lest, på kvelden. Spørsmålene handler om alt fra hverdagen og hva man driver med, liker å leke med, spise og lignende, til tema som krever litt mer filosofisk ettertanke, “Hva skjer når man dør?”  eksempelvis.

IMG_0914Litt mere bakgrunnsinfo: fireåringen bygger lego. Han tar fra hverandre, og bygger, tar fra hverandre, og bygger, og tar fra hverandre enda en gang, og no kidding, bygger igjen. (Altså; tanken bak lego og grunnen til at man ber ungene la vær å sutre når noe raser sammen, -det ligger i konseptet legos natur). Det går mest i lego city som han har fått til bursdag/jul, og den største favoritten p.t.; den tidligere nevnte apen, papegøya (neshornsfuglen) og bananen. Dette er noe som heter lego creator. (Og ettersom det står 7-12 år på pakken, anser jeg han selvsagt for genierklært, og sannsynligvis en kommende eliteingeniør, alternativt Nobelvinner). Han driver iallefall med dette daglig, og han gjør seg daglig noen funderinger som kommer ut som direkte spørsmål om NÅR han “kan kjøpe” mere lego. Mens jeg forsøker å høres litt fraværende ut, som om  jeg hører han men helst vil slippe å ta stilling til det; “…..Tja, når kan du det da, det er jo noe vi kan skrive opp på ønskelista di, så ser vi når det nærmer seg bursdag om du fortsatt ønsker deg det. Eller til jul. Også er det jo mulig å spare litt på sparebøssa di og kjøpe det når du har spart nok. Da går det an å fortsette å hjelpe til sånn som du er så god til. Kanskje du kan ha en fast oppgave, fx rydde ut av sekken din?”. Men så tenker jeg at kanskje han tror at det bare er å hjelpe til (“hjelpe til” mener jeg, alle fatter jo at når en fireåring har vasket noe så må det gjøres igjen men hvordan skal man ellers lære…) og så skal det komme en mynt hver gang han sprayer zalo på noe. (Det skjer tidvis ofte). Så jeg forklarer videre at alle i en familie må hjelpe til, og at han etterhvert kommer til å få litt ukepenger, og det skal man spare, og bla bla bla, -har jeg fått med det viktige nå tro? Vel, han bygger videre og er igang med å gjøre apen om til en kenguru, og jeg tenker ikke mere på vår lille økonomiprat.

Et par dager etter kommer jeg hjem etter kveldsvakt. Mannen sier at jeg må gå og se i boka. Dagens spørsmål var da “Hva synes du er vanskelig?”. Og hva tror dere…..

IMG_0921
“Det e vanskelig å få penga. Bare det”. Jeg dør! Glem å hinke, lære å lese, få tillatelse til å se ipad når man vil, glem alt annet, og vi anti-kapitalister av et foreldrepar står igjen med at fireåringen synes det er vanskelig å få tak i penger. Jeg la også merke til at Mannen følte behovet for å komme med en forklarende kommentar i parentes, så slipper historien å være usikker på hva begrunnelsen for dette var….

Mens vi er igang kan jeg ta med en glad melding til ingeniørens besteforeldre, sjekk ut svaret på hva det vil si å være gammel:

IMG_0922Jeg ser altså at det i grove trekk er oldeforeldrene som blir vurdert som gamle. Og siden de begge er passert 90 og vel så det, så må man gi han rett. Siden den samlede besteforeldregruppa bredt representerer både arbeidende, kjørende, og handlende; dere er ikke gamle!

Da ønsker jeg alle en fin lørdag!

 

 

 

 

God morgen fra Norges arktiske universitet!

Mandag morgen, uka er igang, og etter å ha kickstartet dagen klokken 06.03, var det ikke et minutt for tidlig med kaffe. Idag er det tid for heldagssamling i SOA 2003 Kunnskapsproduksjon og metode. Blir spennende å høre om minifeltarbeidet til medstudentene. Selv jobber jeg med Sparkiaden, gjør intervjuer med deltagere, og forsøker å forske litt i det små på hva attraksjonsverdien er. Så med dette stemningsbildet fra lesesalen ønsker jeg dere en flott uke. Rise and shine, snart er det vår!

IMG_0486

God påske!?! (4)

Er det en sammenheng mellom at påsken er god og at man har gått på ski over et fjell? Et aldri så lite eksperiment utført av min søster og meg. YR.NO melder strålende sol og 2 sekundmeter vind. De kan ta seg en bolle, sola forsvant og det blåste minst 7-8. Vi velger iallefall dag basert på Yr. Tropper opp på den tidlige skibussen, og allerede der skulle jeg sagt det var uante muligheter for sosialantropologiske feltarbeid.  Bussen er tjåke full, og det er hvite mennesker som alle snakker norsk (èn svenske observert), og alderen er fra 30 og opp. Her skal man ut på en skitur på mellom tre og fire mil, og det snakkes om smøring på høyt nivå. “Hva tror du om dette da, jeg fikk naboen til å preppe skiene igår?” (en lapp vises frem og det diskuteres). “Ja, jeg har jo universal i bunnen. Vi får se når vi kommer frem hva jeg begynner med”. “Neida, jeg skal bare teste knærne for å se om de holder til å gå Finnmarksvidda”.

Venter på skibussen
Venter på skibussen

Vi begynner å gå, klokka plassert lett synlig:

IMG_0817

etter første bakke må vi ha på noe klister, ånei, nå har jeg jo glemt at min søster holdt på å ta livet av meg allerede på startstreken. Hør; vi går fra bussen, og hun ser sitt snitt til å finne en busk. Skiene ligger på veien. Jeg har tidligere spurt om hun trenger noe mere å feste ski og staver sammen med, dere vet sånne borrelås-fester, neida, alt er festet sier hun. Så da det kommer en bil og jeg skal flytte skiene, tar jeg alt hennes i en hånd og alt mitt i den andre, men hennes ER jo ikke festet, så skistaven (toppen) hopper frem mens jeg går, og spissen hopper tilbake i halsen min, takk skal du fan meg ha;

Kunne blitt verste påskekrimmen det her. Så når Mannen kommer hjem skal jeg ha et tynt silketørkle i halsen, og hvis/når han oppdager hva jeg skjuler og sier "hun prøvde å drepe deg!" skal jeg svare "Nu stopper du! Det gikk fint! Hun er familie, vil du ik` godt holde op! Vi kom op at skjendes, men det betyder ik`noget!". (Hvis dere ikke har sett Arvingarne er dette ikke morsomt. Hvis dere har sett serien så skjønner dere at søster er Fredrik og jeg er Gro). Enda jeg bare hadde en svart ull-buff med, og ikke et dyrt og classy silkeskjerf, kunne turen fortsette.
Kunne blitt verste påskekrimmen det her. Så når Mannen kommer hjem skal jeg ha et tynt silketørkle i halsen, og hvis/når han oppdager hva jeg skjuler og sier “hun prøvde å drepe deg!” skal jeg svare “Nu stopper du! Det gikk fint! Hun er familie, vil du ik` godt holde op! Vi kom op at skjendes, men det betyder ik`noget!”. (Hvis dere ikke har sett Arvingarne er dette ikke morsomt. Hvis dere har sett serien så skjønner dere at søster er Fredrik og jeg er Gro). Enda jeg bare hadde en svart ull-buff med, og ikke et dyrt og classy silkeskjerf, kunne turen fortsette.
Fadern sine legendariske skistaver, a la
Fadern sine legendariske skistaver, a la tidlig 80-tall
Takket være snille Marit slapp jeg å kjøre ned fra fjellet på mine tynne planker av langrennski, men fikk låne fjellskiene hennes.
Takket være snille Marit slapp jeg å kjøre ned fra fjellet på mine tynne planker av langrennski, men fikk låne fjellskiene hennes.

Tilbake til problemstillingen. Er dette påskekos? Å gjøre denne ganske ensformige aktiviteten over lang tid? Det er jo ikke akkurat Johaug og Bjørgen som er ute på en liten oppvarmingstur før frokost. Vel. Forutsetninger: det MÅ være bra vær. (Det var sol deler av turen, er ganske kokt i kinnene til tross for høy faktor). Vind: ikke ønskelig. Mat: grove lefser med ost, skinke, purre og pesto, grove vafler med brunost, kaffe på termos, en boks oppskjærte appelsinbåter, og ……åja, Mannen tok med hele kvikk lunch-lageret på påskeferie, og idag var alt stengt, takk for det! Og selvfølgelig, nok vann. Muy importante.

So far, so good
So far, so good
Tid for stopp
Tid for stopp

Nå er det tid for dagens tips. Har sett masse gode råd om det å ha med barn på tur og hvordan man skaper turglede, både i blader, aviser og på nettet. Hva gjør man, hva gjør man ikke. (Kjetil Østli i Aftenposten (samt Foreldre & Barn) har et poeng når han sier at man bør sjekke om cafèen med vafler og saft faktisk er åpen, og han forteller om alle glade barnehagebarn han møtte, der de ansatte sa at trikset var å starte i høyden og gå nedover). Vi gikk forbi noen damer/søstre/venninner, som hadde med seg et par barn i 10-11års alderen. Da hører vi den ene si “Ja, hvis alle skal gå forbi oss og vi aldri skal gå forbi noen, blir det jo ikke så morsomt”. Akkurat DET tror jeg ikke er det smarteste trekket, hva da, å fortelle ungene at det som er fint med å gå på tur er å gå forbi andre? (he he, selv om det er et poeng for en god del hvite middelklassemenn i alderen 30-50…. :)

For øvrig, når skiene blir for bakglatte oppover, og det går tilsvarende i overkant fort nedover, og man f.x. setter seg på rompa for å stoppe på det bratteste, og innser at fjellskisko er jevli harde når man skal opp fra liggende, så må man tenke på motivasjonen som venter. For min del var det: hva skal jeg spise?, og FATTER du hvor godt det skal bli med et bad!

Fat burn ja. Visst må det dekkes opp?
Fat burn ja. Visst må det dekkes opp?
Altså mer enn 3000 kalorier.....igang med regnestykket!
Altså mer enn 3000 kalorier…..igang med regnestykket!
Oh yes
Oh yes
Bring it on!
Bring it on!
Give me that SPA-feeling!
Give me that SPA-feeling!

Èn vi snakket med på turen, hadde gått den ca 300 ganger. En voksen hyggelig mann, som forsikret oss at det gikk helt fint å kjøre ned. “Dåkker kan jo gå på ski jente! Det e bare å sette sæ i hockey ei hel mil”.  Han tilhører kategorien som jeg tror virkelig koser seg på en sånn tur. Forøvrig, med mindre du altså er Bjørgen eller Nordthug, så tror jeg det er en del mennesker som er ute og går lange skiturer bare for å skryte av det på facebook i ettertid. Hva tror du? Håper påsken din har vært fin! God hverdag, starting tomorrow! :)

 

God påske! (3)

På tur til jobb, podcast fra Ekko i øret. (Ørene).

IMG_0791

 

Etter jobb: Kaffe med modern og søs, mens vi tar en påskequiz. Den eldste leser, selv om brillene ligger hjemme.

IMG_0797

 

Kvelden; BROEN. Er det mulig at man ikke har oppdaget den før? Saga Norèn, I love you! Martin RØDHE, du er i en klasse for deg selv!

IMG_0809

 

 

God påske! (2)

Litt påskebilder for å fortsette der vi slapp, håper alle nyter fine dager med det man ønsker seg av innhold! :)

Påskeris og diverse, produksjon fra barnehagen
Påskeris og diverse, produksjon fra barnehagen
Fjorårets hjemmeproduksjon
Fjorårets hjemmeproduksjon
Årets hjemmeproduksjon (familien kylling). (Jeg er ytterst til venstre som dere ser).
Årets hjemmeproduksjon (familien kylling). (Jeg er ytterst til venstre som dere ser).
Høna & egget
Høna & egget
Stemning i gangen. Det skal liksom være hyggelig når vi får besøk, selv om utfordringen kan være å huske å slukke i tide.
Stemning i gangen. Det skal liksom være hyggelig når vi får besøk, selv om utfordringen kan være å huske å slukke i tide.
Kanskje ikke et direkte påske-tema, men innsendt bilde til Påskemorgen da tema var favorittleke/favoritt-ting. Apen (som kan bli til en hare og en bjørn), papegøyen (som jeg fastholder er en nesehornsfugl) og bananen er poppis for tiden.
Kanskje ikke et direkte påske-tema, men innsendt bilde til Påskemorgen da tema var favorittleke/favoritt-ting. Apen (som kan bli til en hare og en bjørn), papegøyen (som jeg fastholder er en nesehornsfugl) og bananen er poppis for tiden.
Karse fra barnehagen. Èn fra hver av de to små. Selv om jeg ærlig talt er usikker på hvor mye ettåringen bidro her. Men regner med det gikk bra med litt drahjelp og mottoet "alle skal med"....
Karse fra barnehagen. Èn fra hver av de to små. Selv om jeg ærlig talt er usikker på hvor mye ettåringen bidro her. Men regner med det gikk bra med litt drahjelp og mottoet “alle skal med”….
Mannen og tre av fire barn på påskeferie på hjemplassen hans. Jeg hjemme siden jeg jobber turnus og har vakter i påsken. Å, så dumt. (Les: han er flinkere til å motivere og lære fra seg ski-ferdigheter, og betydningen av å kunne sove til kl 0930 og deretter ordne frokost på sengen, surfe litt mens man hører på Viggo Valle og "kor skal vi reis?"......highly underrated :)
Mannen og tre av fire barn på påskeferie på hjemplassen hans. Jeg hjemme siden jeg jobber turnus og har vakter i påsken. Å, så dumt. (Les: han er flinkere til å motivere og lære fra seg ski-ferdigheter, og betydningen av å kunne sove til kl 0930 og deretter ordne frokost på sengen, surfe litt mens man hører på Viggo Valle og “kor skal vi reis?”……highly underrated :)

God påske!

Et par stemningsbilder fra påskeforberedelser:

IMG_0700

 

IMG_0701Å pakke ut påskepynt sammen med både fireåringen og ettåringen krever akkurat så mye tålmodighet som jeg klarte å ha den ganske korte stunden det tok. Fireåringen vekslet mellom å uttrykke begeistring for skattene som gjemte seg i to små plastesker, og å fortelle ettåringen nøyaktig hva hun fikk/ikke fikk røre. (Et gulprikkede sløyfebånd, ca to meter langt, var innenfor det som kunne godtas. Hjemmelagde påskekyllinger, påskeegg som forhåpentligvis fylles med raffinert sukker i varierende form, og fjorårets tiloversblevne servietter var LANGT utenfor tillatt sone). (Noe som, needless to say, skapte lettere grad av frustrasjon hos ettåringen, spesielt serviettene hadde enorm attraksjonsverdi, og vi endte med et kompromiss på en stk serviett til Poppy).

Vi fant også noen muffinsformer med påskemotiv, hvilken bedre anledning enn det kreves for å lage påskemuffins? På med uteklær, Poppy i vogna, Ranger skal kjøre, og den 600 meter korte turen til butikken tar…..den tida det tar…….. (vi skulle også bruke tid på fireåringens misnøye med at ståbrettet vi har hatt, for flere måneder siden er solgt, det var akkurat nå det ble oppdaget. “Men mamma, det vil jeg ikke!”. Nei, hvem vil ikke bli transportert, forslaget mitt med at jeg kunne jo sette meg i vogna så kunne DE trille, ble avfeid som useriøst. (“Tullemamma!”)

Vel, avslutningsvis, et lite tips. Muffinsene i ovenen (posemuffins, oppgradert med revet appelsinskall i deigen). Vi rører ut melisglasur. Lite melis igjen så jeg holder igjen på vannet. Men det skal jo være gult så vi drypper litt gul konditorfarge oppi. LITT? VI? Neida. Fireåringen klarer å få ut så mye konditorfarge på så kort tid at resultatet blir KNALL farge, FOR JÆVLI smak. Når vi senere har mormor og morfar på middag, og serverer påskemuffins til kaffen, kommer hvert fat med en litt krøllete påskeserviett (Poppy fikk tak i alle mens vi pakket ut kyllinger), og en smørekniv, og vi oppfordrer sterkt til å skjære bort melisglasuren….. På toppen av det hele presterer fireåringen å demonstrere sin evne til total omskriving av historien; “æ prøvde å advare dæ mamma, men da hadde du allerede tatt det oppi”.

IMG_0774
Skjønner dere, denne var ny, som i full, da vi kom fra butikken.

 

 

IMG_0783