LONDON

Husker dere jeg skrev om Mannens feiring i høst, i anledning bursdag og rund sådan, var overraskelsen min at vi to skulle på Londontur. Den ble planlagt et stykke frem i tid, for at Poppy skulle bli litt større, så jeg slapp å tenke på om hun ville slite med senvirkninger av at begge foreldrene var borte fra henne. Og ærlig talt vet jeg ikke om det ville hatt så mye å si om vi hadde reist i november istedetfor april, men april ble det.

Heathrow, here we come!
Heathrow, here we come!

Hovedmålet var å se en fotballkamp, nærmere bestemt en av Ispwich sine hjemmekamper, ettersom det er laget hans. Såpass ubevandret i den engelske fotballverdenen jeg er, var det bloggmat nok for et eget innlegg om kampen. Følg med. Det som derimot er virkelig luksus på en tur som dette, det er små gleder. Som min tidligere arbeidsgiver (Star Tour) så særs treffende sa det i en kampanje, “små detaljer, store opplevelser”. (Nei, jeg jobber ikke for de lengere og jeg får ikke rabatt på turer. Kanskje noen kan tipse om at jeg kunne vært en god reiseblogger, f.eks kunne de sendt meg på rek-turer rundt omkring. Jeg kunne både testet ut reisemål med familien, venninner, og alene. Det måtte vært et kupp, hva? Jeg ser det med barnefamiliens øyne, fra singeldamens perspektiv, og på tur med the girls. Som tidligere reiseleder har jeg jo innebygde radarsystemer for bærekraftig turisme, miljøvennlige hotell, sikkerhet rundt bassenget osv……. For en idè! Kanskje jeg må kontakte de selv).  Vel, små gleder. Her tenker jeg på det å sette seg på et fly, og lese hele avisen, eller lese uforstyrret i boken, eller ha ipad`en for deg selv, eller kjøpe sjokolade og spise opp alt, uten tanke på å måtte argumentere med at det ikke er lørdag, eller at ungene bli hyper og det blir bare styr resten av reisen. Og dette, da, sjekk ut små glimt fra noen som nyter å bo på hotell, og ikke selv være et hotell:

Står opp når vi vil sa du? Og starter med kaffe på sengen & BBC? Oeki da!
Står opp når vi vil sa du? Og starter med kaffe på sengen & BBC? Oeki da!
IMG_0970
“Would you like some coffee, tea….?”

IMG_1016

 

Hva? Jeg har jo en gul kjole på, skal du ha en sennepsgul skjorte? Nei, en av oss må bytte, ellers blir vi et sånn par på ferie som går i matchende allværsjakker. (Det steget kommer, hvis vi begynner nå, så vi må prøve å unngå det)
Hva? Jeg har jo en gul kjole på, skal du ha en sennepsgul skjorte? Nei, en av oss må bytte, ellers blir vi et sånn par på ferie som går i matchende allværsjakker. (Det steget kommer, hvis vi begynner nå, så vi må prøve å unngå det)
IMG_0977
Noen tar bilde av Buckingham Palace. Andre tar bilder for å vise fireåringen hvor mye spennende det er i London….
IMG_1011
Les Miserables. I L O V E I T
IMG_0994
Chubby Chic på 40 pluss, takket være Malene Birger og fine strømpebukser kan man fortsatt føle seg kool :)
IMG_1021
Tema for neste innlegg: Fotballkamp
IMG_1065
Nærmer oss 9000-byen. Sjuk av lengsel etter to herlige kråkeunger, men FOR en fin tur, -neste gang blir den et par dager lengere :)

 

 

Mamma, skal jeg male deg?

Siden fireåringen ofte observerer mammaens sminkerutiner, og har stor tro på egne skills innen de fleste områder, tilbydde han seg en dag å ta på øyenskygge. (referert til som “det der”). Han fikk prøve, siden det var kveld, og ikke planlagt aktivitet utenfor huset. Like greit, siden jeg så ut som Dracula på en dårlig dag. For et par dager siden oppdaget han karnevalsmalingen. Det lille som er. Etter å ha uttrykt glede på linje med oppdagelsen av noens stæsj-sted, fikk jeg igjen det generøse tilbudet om å bli malt. Og det er utelukkende fordi jeg ikke er allergiker, at jeg med intervaller på 7-10 måneder, aksepterer slike tilbud. Her er resultatet:

Mnja....jeg kler kanskje skjegg? Og en liten spritnese?
Mnja….jeg kler kanskje skjegg? Og en liten spritnese?

Jeg skal heller ikke se bort fra at generøsiteten hadde sitt utspring i ønsket om å forbedre meg. Han har nylig sagt: “Mamma, du har sånne streka under øyan”. Jeg: (realitetsorientert men spiller litt forundret) -“Mener du sånne av sminke, eller sånne i huden?”
.”I huden!”. (jadddda! Og deretter fulgte formaningen min om at han må huske at han skal sykle meg rundt i sykkelvognen når jeg blir en gammel dame. Blir? Er?)

Snart våker dere opp til en fin fredag, den beste dagen! Have a nice one:)

 

God mat!

Check it out!

Chips av søtpotet og rødbeter. Kanskje ikke "mat" men kategori sunn snacks?
Chips av søtpotet og rødbeter. Kanskje ikke “mat” men kategori sunn snacks?
Potetlefser med spekeskinke, løk og brie
Potetlefser med spekeskinke, løk og brie
Bacondadler. Match made in heaven!
Bacondadler. Match made in heaven!
Halvors klippfiskboller.
Halvors klippfiskboller.

Dette ble toppet med nana icecream, med hjemmelaget karamell- og sjokoladesaus (altså en karamellsaus og en sjokoladesaus). Bildet viste seg ikke å yte rettferdighet til hvor bra det ble, men det ble det. Next time:)

Jenteting og gutteting (??) nummer 2

Bare en liten oppfølger til forrige innlegg. Og sorry at det har vært stille her en uke. Det er høyt tempo på jobb (det vil si ikke mange ledige fotlenker her i distriktet) (når telefonen ringer er en vanlig kommentar “Nå koker det!”, akkurat nå er det en passende beskrivelse), eksamen pågår for fullt, -minifeltarbeidet innlevert mandag og hjemmeeksamen utlevert idag, jeg blir svett av mindre, -og i helga var Mannen på Viktig Oppdrag, og våre søte men litt syke, minste to, hang over meg som om lufta de pustet inn var bedre hvis de var innen to milimeters omkrets fra meg. (Sjarmerende og noe enerverende). Nok om det. Idag, på tur til jobb, innom Ark for å få tak i papp (skal lage nedtellingskalender til når Ranger og jeg skal til Dyreparken, gjett om det var en nyhet av de store, og jeg gleder meg nok like mye til litt tid bare med han, og til at eksamensperioden er over dagen før vi setter oss på flyet)……… og hva ligger i bokstabelen Ark gjerne vil vise frem? Jo, denne:

IMG_1097

Hallo? “Koselige godnatthistorier for jenter”???
“Guttefortellinger”????

Åååå hvor jeg bare oppfordrer til ikke å investere tid og penger i dette. (Tid behøver man jo ikke investere hvis man kjøper de, det fremkommer ganske klart at det bare tar 5 minutter å lese en historie, -jada jeg er klar over at jeg noen ganger foreslår en en kortere bok, men det vet vi jo som voksne godt hva er, et kapittel i Tassen er avstedstyrt på kortere tid enn et kapittel i Roald Dahl, men må det være en del av salgsstrategien at det ikke skal ta lang tid? Vel, -det var nok uansett jente/gutte-perspektivet jeg er kritisk til).

Comin` up på bloggen:  mat, maling og London. God natt!