Pannekaker

Ingen over, ingen ved siden, pannekaker er og blir en favoritt. Her kommer noen glimt fra Pannekaker – in the making:

IMG_1947

 

Alibiet for å ha jevnlige pannekakemiddager (-kvelds) heter spinat. Disse må gjerne omtales som “dinosaurpannekaker” eller pannekaker fra verdensrommet.

IMG_1948

 

En liten runde med stavmixer…. så er det klart for steking

IMG_1949

 

Disse ble jo nesten ikke grønne. Femåringen har forlengst gjennomskuet spinat-trikset. Han får dessuten fra tid til annen pannekaker servert hos besteforeldrene, og der er det ikke mye spinat. De er i tillegg stekt i uante mengder smør, før man SELV skal ha sukker på (mens vi kjører blåbærsyltetøy hjemme, forferdelig). Nylig sa han “Neeeeeei mamma, ikke pannekaker fra verdensrommet igjen!” (som om det er rå kyllinglever han får servert), -så nå har vi en ny vri. Rødbeter = rosa pannekaker. Foreløpig en suksess!

IMG_2648

Ha en fin onsdag!

 

Perfect family

Hallo igjen!
Nå skal dere få høre litt om Perfect Family. Dette i forbindelse med en uke ferie til Tyrkia, i august.

Jeg ble oppmerksomme på de allerede på flyplassen. Ungene satt stille, de var kanskje tre og fem år, og de satt ikke stille fordi de så på en iPad, men fordi de bare satt stille. Poppy sprang rundt og ville snakke med alle, Ranger sprang etter og vekslet tilsynelatende mellom også å ville snakke med alle, og å synes det var litt too much at lillesøsteren var så freidig i framferden sin. De hadde ganske fritt spillerom (vi vet jo hvor begrenset det spillerommet blir på en fem timers flytur), vi måtte be de bremse opp da Ranger veltet en søppelbøtte, og Poppy for tredje gang absolutt skulle bort og stikke fingrene borti en sovende baby. (“BABY!!!!!” -Ja, baby. “SE, BABY!!!!!!!” -Ja se babyen, den sover).

Perfect Family sitter rolig ned, alle sammen, og jeg blir obs på hvor coolt de er antrukket. Spesielt Perfect Mum. Hun har en lys bukse, smale ben, og en lys rosa bluse som er inni buksen (fint belte), og blusen er litt gjennomsiktig så du kan se BH`en, UTEN at det ser horete ut. Det er antagelig fordi hun har bare LITT sminke, og ser så ren og sunn ut. Hun er nok avdelingsleder i Helsedirektoratet. Perfect Dad har en bra klipp, en jeg kan tenke meg ser røff ut på fritiden og korrekt på jobben (han er sikkert aksjemegler). Han har khakibukser, blå Ralph Lauren-skjorte, og tror du fan meg ikke sønnen har matchende klær. Datteren har en kjole og en fin/fornuftig liten jakke, og jeg tror ikke jeg overdriver hvis jeg sier jeg kjenner henne igjen fra en Noa Noa-reklame.

Nok om hvordan de ser ut. More perfect-ness to come.  Flyturen er igang, og for vår del er det, som tidligere nevnt, den verste flyturen EVER. Poppy slår seg helt bananas, har flere raptuser, og folk kommer bort etter ankomst Antalya, og sier “Uff, det er verst for dere!” og “Stakkar, går det bedre med henne?”. Mens drama queen numero uno ligger i midtgangen, lydnivået når nye høyder, og jeg tenker at de som sitter for langt unna til å se må tro vi slår henne, så har Perfect Kids sovnet. De har sovnet, og Perfect Parents kan lese DN og Emily Brontë. (Jeg forutesetter altså at det er hun som oppdaterer seg på børsen og han tar et dypdykk i Stormfulle Høyder).

Da vi er fremme og omsider sitter i den svette bussen, (-det er her Ranger sover og Mannen gir Poppy godteri for at hun ikke skal skrike), da viser det seg at sønnen i Perfect Family lett blir reisesyk. Endelig, tenker jeg, jeg visste at NOE måtte det være. Men han spyr ikke. Ikke på hele timen bussturen tar. (Og ja, Perfect Dad har pose(r) klar, så de har husket alt på lista). (Og hva mer er på lista, en HODEPUTE så datteren, som altså ikke blir reisesyk og må sitte og se ut, kan sove, uten å måtte dunke hodet mot et vindu). (JEG spyr snart).

Siste Perfect Move; ankomst hotell, -som gammel reiseleder bruker jeg å være godt forberedt med pass, avtaler at Mannen tar ett barn og all bagasje, mens jeg tar det andre barnet og sjekker inn, men det er altså ikke jeg som er først fremme ved resepsjonen. (Normalt bryr det meg ikke, men nå er klokken 0130 såeh…….). Det gir meg derimot god anledning til å observere Proper Planning i praksis, -når Perfcet Dad kommer med bagasjen, pakker de ut PramPac`en. I PramPac`en har de BARE vogn. (Hvordan er det mulig. I vår er det bleier og baderinger og håndduker og Gud vet hva). Til tross for at det ene barnet egentlig er for stor til å sitte i vogn, er det en søskenvogn, så ungene i vognen, den sammenrullede PramPac`en på plass OPPI vognen (ja, det funker åpenbart fint!), og VIPS, så får de med seg alt på èn gang!

Der står jeg og kjenner litt som utstøtte barn i skolegården antagelig tenker om inn-gruppa, eller som enkelte muslimer muligens kjenner om USA: I hate them! But I also wanna be like them….!

Vel vel. Ingen bilder denne gangen. Regner med dere fikk noen imaginære, likevel. God tirsdag!!!