God påske!

Innimellom turnusjobbing og binge-watching av Homeland (spennende…Abu Nazir, Javadi, CIA….. og, skal det aldri blir Carrie og Quinn? For å si det sånn, han hadde lurt meg lenge før Brody, og antagelig i sesong èn), -en liten påskehilsen. Nå gjelder det å nyte det gode været mens det er godt og mens man har fri. That means, jeg kommer sterkere tilbake! Og hva forrige innlegg angår, -jeg har større skills på å gjette graviditeter enn på å skrive hjemmeeksamen. Nedtur. Så, her er et par påskebilder for å muntre meg opp:

IMG_3271

IMG_3270
Den lange saken med filt-kyllinger er den jeg helst skulle hatt en annen plass (les: i søpla), men det var den femåringen aller helst ville pynte med. (Dårlig samvittighet for at man ville kvitte seg med den? Not at all. Den henger jo der). Og Christer og Zelda i bakgrunnen, Påskemorgen rocks.
Familien påske a la Panduro 2016. Girls in the front, guys at the back.
Familien påske a la Panduro 2016. Girls in the front, guys at the back.

Nyt fri/jobb/skiturer/påskegodt/krim/gudstjenester/ -og har du ikke sett Homeland enda; gled deg! Happy Easter!

Hjemmeeksamen

SOA-3004. Minoritet, identitet og grenser. Fantastisk fag, skulle gjerne hatt det over lengere tid, og med større omfang. Men så er det konseptet hjemmeeksamen. Jeg er personlig større fan av å møte opp klokken 0900 (eller 0845 så den som er sjef blant eksamensvaktene får telt deg). (Eksamensvaktene er ikke til å spøke med). Ja, og gå hjem etter noen timer, og så er man ferdig. Eksamen over en uke (eller to, hjelp), det krever sin kvinne, og er en øvelse i selvdisiplin.

Mandag, hjemme. (Det heter jo hjemmeeksamen). Fungerer dårlig. Velger oppgave, blar litt i artiklene, forbanner meg selv for at jeg ikke har lest mer, skriver en innledning. Vasker klær. Drikker kaffe. Henger opp klær. Drikker mer kaffe. Finner artikkelen jeg skal bruke hoveddelen av empirien fra. (Eidheim; When Ethnic Identity is a Social Stigma). Og støvsuger litt, bare for å ha det gjort. Vet ikke hva som skjedde men plutselig var det tid for å hente i barnehagen.

IMG_2753

Tirsdag: Biblioteket. Hadde med alt for mye pensum. Hallo, jeg var jo på et bibliotek. Anyway, kom godt i gang. Kjente at med en god onsdag så var det bare snakk om detaljer før jeg var i mål. Not….

Onsdag: I godt driv. Jobbet som f, fra klokken 0900 til klokken 1100. Så ringte barnehagen. Syk Poppy. Hoste og feber. Hvorfor ringer de ikke Mannen? Som er på skytebanen og ikke hører en skid. Håkkei, da var det toåringen og meg, de eneste bøkene som ble åpnet resten av den dagen var “Bæsj” (Stephanie Blake) og en Grossmanbok om lillesøster som skal på do. (Merkelig at hun ikke går på do når vi har så mye tung litteratur rundt tematikken).
Onsdag kveld: En stikkpille mindre i pakken, lavere feber hos henne, Mannen hjemme, og jeg avsted for å drikke vin og bitche om jobben jeg ikke fikk, med de fineste kollegaer.

IMG_3242
Sånn ser det ut når jeg gjør klar til innsats.

Torsdag: Jeg, oppgaven og biblioteket opp i en høyere enhet. Ringer av på bussen klokken 0735. En take away-latte senere (glemte min green mug, -mitt bidrag til å forsøple verden denne dagen, men det hadde ikke gått uten), og jeg biper meg inn. Sju timer senere har jeg genierklært meg selv. Mangler bare det heeeeelt siste. Det fixer jeg på fredag.

Skjermbilde 2016-02-26 kl. 11.27.02

Fredag: Bruce Kapferer. Deg burde jeg ha lest. Det er jo du som kan brukes til å kontrastere Eidheim. (Har jeg notert på forelesning). Vel, det er ikke for sent. Det er bare å lese. Men det er også mye annet å ta seg til. Utenfor, der kommer en varebil med rumenere, nå skal de ut og tigge. Og fryse. Kanskje det var det jeg skulle skrevet feltarbeid om? Jeg strekker på meg. Hva annet kunne man ta seg til? Plassen jeg har funnet er litt avsides, men kanskje jeg kan inspirerers av omgivelsene?

Isabell Allende på kvensk?
Isabell Allende på kvensk?

Men hva skjer utenfor vinduet, nede på gateplan? Der kommer Nina Wester, teatersjef på HT. Er hun gravid? Nei? Litt tjukk? Hun ser gravid ut. Noe med hvordan beltet over jakken er knyttet, det gir liksom plass til magen, man ville nok knytt det lengere ned hvis man ikke var gravid. Hmmmm, hva mer kan jeg finne på? Skrive litt ja! Jeg burde kanskje nevne den her mannen som foreleseren snakket om, han er ikke pensum, men det trekker nok opp å ha han med, James Scott. Weapons of the poor? Strategies of the weak?

Skjermbilde 2016-02-26 kl. 13.07.38

Weapons of the weak! Det var det. Jeg bestiller boken. Kan være godt å ha til et senere fag. Skriver litt om Kapferer. Begynner på litteraturlista. Klokken er snart 1600. Curfew begins at six. Nå er jeg effektiv. Skriver en avslutning. Skriver den om. Går gjennom og retter. Sender hele skiten til min mor, hun kan rette engelsken. (Det gjør hun også. Og det “blir vanskelig” å ta det over telefonen. -Var det så mye feil? spør jeg. “Vel, det var en god del, til dels grove feil, som gikk igjen. Flertalls-s og genitiv”. Ok, jeg suger. (Og når vi først går gjennom det viser det seg at hun også har noen meninger om innholdet. “ja, her står det FGM, hvis du vet hva det er så er det sikkert ok” (NEI mor, jeg aner ikke hva det er, jeg bare skrev noe. Female Genitial Mutilation). Pakker sammen. tar en kjapp kaffe med søstersen, handler lys, blomster og servietter til neste dags feiring av 19-åringen, min yngste bonusdatter. Hjem, helg. Utsetter siste finish. Til søndag. Kveld. Da. Må. Jeg. Ikke bare må jeg, men skapene er kjemisk fri for godteri. Er det mulig? Nix, ikke helt. Og du vet, at når man går løs på twisten fra jul, så er det ikke mange godbiter igjen. Og når man i tillegg går løs på disse, så er man desperat:

IMG_3091

Well, well, well. Jeg kom i mål. Og vi får håpe jeg treffer like bra med oppgaven som med å gjette graviditeter;

Skjermbilde 2016-03-01 kl. 23.15.10

So long!