Kjøleskapsgrøt

Vinter er havregrøt-tid, store havregryn, helst kokt på melk, med banan og kanel, og gjeeeeerne blåbær. Nå har jeg, etter tips fra min søster (tips i matveien kommer enten fra henne eller Juksekokeboka til Susanne Kaluza) prøvd kjøleskapsgrøt. VELDIG enkelt. Og VELDIG godt! Så hvis du liker havregrøt, og hvis du i tillegg liker den kalde havregrøten i 14-serien, så burde dette bli en hit.

Ca like store deler havregryn, melk, og yoghurt. Jeg hadde 1 desiliter av hver, og det ble en stor og god porsjon. Store havregryn, skummet melk (dra litt inn på kaloriene), vaniljeyoghurt (slipp litt opp for kaloriene og skap balanse). Bittelitt salt. Og deretter litt hakkede mandler. Nå fikk jeg nylig, mens vi så nest siste episode av Orange Is The New Black (ukentlig aktivitet, vel særlig aktive er vi ikke men ukentlig happening må det sies å være, med nevnte søster) vite at hun hadde hatt mandlene i sammen med det andre, -altså rom for variasjon.  Ser også for meg raspet eple, alle sorters bær når det er sesong…… På med et lokk og i kjøleskapet over natten. Frokosten laget på null komme niks. Enjoy :)

IMG_6061
Havregryn & melk

 

IMG_6062
Jaddda, litt yummi yoghurt

 

IMG_6063
Etter en natt i kjøleskapet

 

IMG_6064
….og med litt hakkede mandler på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.