Sparkiade

For et år siden sa våre gode venner og naboer at vi måtte “hive oss med” på sparkiaden, og vi (som i Mannen og jeg) svarte at det måtte vi vel, uten at vi helt visste hvordan. I tillegg var Poppy fem-seks uker gammel, så sparking at all var en aktivitet som hverken ble bedrevet på kveldstid eller med alkohol i blodet.

I år tok et annet fint nabopar tak i oss og inviterte, og dermed innså jeg litt av konseptet. En til da ukjent begivenhet, men da fungerer det altså sånn at de som er vertshus velger hvem de inviterer til forrett. (NB, dette er ikke en oppskrift på sparkiade, dette er hvordan jeg tror det fungerer).

“Felles vorspiel, treretters matstafett til fremmede verter og felles avslutning er oppskriften på en vellykket sparkiade” (Nordlys 19.2.2013). Vorspiel var altså ikke et tema (og hvordan skal man få tid til det når forretten starter kl 1900 og det er leggerutiner en masse akkurat i den tiden). Anyway, vi gjør oss klar for vår første sparkiade, og tema er BALL. IMG_0567

 

IMG_0601
Eller skal jeg ta det rosa håret?

Angående tema: Ball = finstas. Men sparkiade er jo også litt “kle ut”. (Sa våre venner som i 2014 ville ha oss med, og som i år ikke kunne være med selv). Så Mannens outfit blir dress og hvitskjorte, og en bling-sløyfe fra billig-butikk i halsen. For å sprite opp: rosa hår.
Jeg: “hvilken av ballkjolene mine skal jeg ta…..?” Hmm, et problem jeg ikke har (du har rett, jeg har ingen ballkjoler), så jeg ender med en helt ordinær svart H&M-sak, kjøpt på Finn og godt brukt (-og godt brukende). Fiffer til med to meter svart tyll rundt skuldrene, og en boa som viste hva man får når man betaler 20 kroner for den. (Nok et bidrag til å forsøple verden, unnskyld, og unnskyld til de tre husene vi var i som alle har svarte boa-“fjær” hist og her….. Ellers, litt store smykker, en lekekrone, gullsko, ptja, vi var vel en god blanding av fin og utkledd.

IMG_0585Vi fikk litt bange anelser vedr påkledning, på forretten hos våre gode naboer som fikk oss med på dette. Samtlige var korrekt antrukket i kategori ball, og FINT ball. Lange kjoler, glitter-spray i håret, ingen tendenser til utkledning. Mannen så forferdet på de andre, takket ja da han som “Rosa på ball” ble tilbudt noe å drikke, men så snart en annen nabo, en artist som tar sin plass både fysisk og i overført betydning, dro igang med sine faktisk rett så treffende poeng og (to my surprise), morsomme vitser, var det rosa håret glemt og vi var igang.

IMG_0590

Vi fikk trekke lapper med kode på, og fikk adressen til dit vi skulle på hovedrett. (Og by the way, forretten, lakse-ruller, avocado/ruccola-salat, asparges med bacon, fantastisk godt!). Avsted på sparken, på et ekstremt dårlig sparkeføre (enten is, eller så godt strødd at sparken måtte bæres), med retning hovedrett.
IMG_0606

Entrada hovedrett: her holder vi på å drite oss ut begge to. Vi hilser på vertene, og i stua sitter det et ungt par. De har på seg vanlige klær (nei, det har de ikke, de har på seg fotball-klær og har tolket temaet i en retning Mannen kanskje ville gjort hvis ikke die Führerin tok avgjørelser i så måte), -og jeg tenker “den ene er vertenes sønn/datter, og den andre er datterens/sønnens kjæreste”. Mannen tenker nøyaktig det samme (bekreftet han en time og tjue minutter senere, pluss jeg så det på han). DET er det altså ikke, de er også deltagere på Sparkiaden, og de er som antatt rundt 20-ish. Og det må sies å være en positiv overraskelse. Jeg hadde mine litt forutinntatte idèer om hvem som var målgruppe på en slik happening, og jeg var ganske sikker på at det var aldersgruppen ca 35-55. Jeg tok feil. Derimot kan jeg ikke si å ha sett så mange innvandrere eller ikke-etnisk norske, hverken somaliere, svensker eller polakker. (Og foreleseren min på “Kunnskapsproduksjon og metode” foreslo Sparkiaden som mini-feltarbeid. Jeg vurderte det, men kom til at det muligens ble både den første og siste hvis jeg skulle begynne å intervjue deltagere, arrangere fokusgruppe-samtaler og så videre….Men hvis vi skal være vertshus, skal jeg invitere henne til å forske litt, eventuelt en av studentene hennes).
IMG_0589

Hovedrett: Ovnsbakt laks, ris, rømme- og urtedressing, salat. Godt!

IMG_0596

Så er det tid for ny lapp, og vi får navn og adresse til dessert-vertshuset. Et ungt par, som har satt fram et bord med “obligatorisk velkomstdrink” mellom gangen og stua. (Ja, du gjettet rett, tequila). Desserten var til min store glede som den is-junkie jeg er; bananasplitt. En stoooooor porsjon, bananer, gode gamle TRESS-isen, masse krem, og sjokoladesaus på toppen. “Åååååå guuuud for noen store porsjoner, jeg er sååååååå mett” hørte jeg et par av de andre (JA damene, hva er det med dere?!?!?) si, men no need to worry, denne dama spiste alt (seriøst, jeg kan spise to liter is på relativt kort tid, så dette var piece of cake). Det var god stemning og hyggelige mennesker alle stedene, og på desserten traff vi noen vi connected veldig bra med, og mannen i det paret sa, når vi snakket om konseptet Sparkiaden, “Ja, det er jo litt corny med ukjente folk i ca fem sekunder, men så møter man noen med rosa hår og så ordner det seg!”.IMG_0583Arti kveld! Skål for sparkiaden:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.