En matblogg

Gulrotsuppe.
Kok kraft: kraftbein, selleri, gulrøtter, løk, ferske krydder, purre, -det du har (eh, det du kjøper, jeg “har” hvertfall ikke bare…)

IMG_5643

Deretter koker du gulrøtter, og moser de med stavmixer.

IMG_5644

Så, smelt litt smør, kjør på med gode mengder av hvitløk og ingefær, deretter de moste gulrøttene, bland inn ønsket mengde kraft, og så en pakke (eller to, hvis du lager større porsjon suppe) matfløte.

Antall, vekt, mål, -man tar litt etter magefølelsen. Øyemål funker fint. 8-10 gulrøtter holder i massevis. Hvitløken holder du igjen på hvis det er tenåringer i huset som skal på ungdoms-tam tam, (dvs SI at du har holdt igjen på den, hvordan maten skal smake er den som lager matens`privilegium å bestemme), og når alt er blandet sammen lar man det koke en liten stund, -en kort stund hvis man snart skal spise og en litt lengere stund hvis det passer bedre med middag om tjue minutter.

Simple as that. Og den smaker NY-DE-LIG. Værsågod!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.