RETUSJERE babyen????

7z0Q8i3fPIPjeXQif95x2Qe4qImIH2j4SR-rlFeKHMXA
FIKSER ALLTID NOE: Fotograf Elin Iversen i Trondheim fikser alltid på farge og kontrast på bildene, slik hun gjør på dette bildet. Men hvis foreldrene ønsker at hun skal retusjere babyen, så gjør hun også det. FOTO: KAROLINE PAULSEN ÅRRESTAD / NRK

Hele saken:
http://www.nrk.no/trondelag/_-foreldre-onsker-at-babyen-blir-retusjert-1.12284318

Man retusjerer BABYENE sine? Sine egne barn? Snakke om å hige etter det “perfekte”! Og jeg lurer på, skal ungene få vite om dette? Man velger jo å signalisere at  det er nødvendig å pynte på det mest sårbare vi har, for at det skal ta seg bedre ut. Sier man at bildene ble fixet litt på, og hva er forresten da terskelen for å gjøre det igjen? Ordne litt på fargene på familiefotoet, sveisen til pappa eller underarmene til mamma? (Det finnes jo ærlig talt bilder som jeg ville dødd hadde de blitt vist offentlig, men MAI GADD så kipt hvis foreldrene mine hadde retusjert de! Så uberkul man kjente seg som 14 (not….!), og så hadde ikke engang opphavet vært fornøyd, nei da hadde jeg grevd meg ned).

Foto lånt fra nrk.no, fotograf: Elin Iversen
Foto lånt fra nrk.no, fotograf: Elin Iversen

Og dere, er det ikke også litt pinlig, hvis man først skal forbedre sin egen unge, at man ikke lager en godt forseglet avtale med fotografen om at dette aldri må komme ut? Når man betaler for proffe babybilder har man sannsynligvis råd til noen hundre kroner ekstra, som kan få den lille skriften inn i kontrakten..

Og oppi all happy#baby#cuddle#newborn#-nes som er, her sitter vi i lille Norge, gullmedaljen har vi vunnet lenge før vi skal retusjeres og henges på veggen, og vi bekymrer oss for om kiddo`ens bleieutslett vises på bilde….? Mens man i andre deler av verden bekymrer seg om babyen overlever det første året….?

Helsesenteret i Rumonge i Burundi betjener familier på landsbygda, som via kirker informerer om når de kan komme. Internasjonal finansiering via blant andre GAVI og UNICEF bidrar til kjøp av vaksiner og til at helsearbeidere kan reise ut til familier som ikke har muligheten til å besøke senteret. Foto: Ken Opprann
Helsesenteret i Rumonge i Burundi betjener familier på landsbygda, som via kirker informerer om når de kan komme. Internasjonal finansiering via blant andre GAVI og UNICEF bidrar til kjøp av vaksiner og til at helsearbeidere kan reise ut til familier som ikke har muligheten til å besøke senteret.
Foto: Ken Opprann

Bildet er lånt fra Norad. I en sak om FN`s tusenårsmål skriver de at spedbarnsdødeligheten synker, men målet om to-tredelers nedgang ikke vil nås globalt. (http://www.norad.no/resultater/resultatportal/2013/spedbarnsdodeligheten-synker-men-ikke-raskt-nok-til-a-na-tusenarsmalet/)

Her sitter vi, og noen velger å la være å vaksinere sine barn, mens Sølje Bergmann snakker om vitenskapen som bare “er sann pr idag” og at de stakkars indre organene til barn er i utvikling og må “modnes i fred” før en tilfører kjemikalier, -mens på andre kontinent, spesielt det afrikanske, må foreldre som ikke har mulighet til å vaksinere barna sine tro vi håner de, eventuelt har slått oss veldig hardt i hodet. Det er en del indre organer der som vil “modnes i fred” i den grad at de dør før fylte fem år.

I 2012 var barnedødeligheten 48 pr 1000 levendefødte (kilde FN), kan dere tenke hvor mange foreldre det finnes som skulle gitt hva som helst for å (be)holde babyen sin? Og hva tenker de, når vi skal fixe på ungene våre? På de levende, friske ungene som vi har vært heldige å få?   Pinlig. Skammelig. Uforståelig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.