God påske!

Et par stemningsbilder fra påskeforberedelser:

IMG_0700

 

IMG_0701Å pakke ut påskepynt sammen med både fireåringen og ettåringen krever akkurat så mye tålmodighet som jeg klarte å ha den ganske korte stunden det tok. Fireåringen vekslet mellom å uttrykke begeistring for skattene som gjemte seg i to små plastesker, og å fortelle ettåringen nøyaktig hva hun fikk/ikke fikk røre. (Et gulprikkede sløyfebånd, ca to meter langt, var innenfor det som kunne godtas. Hjemmelagde påskekyllinger, påskeegg som forhåpentligvis fylles med raffinert sukker i varierende form, og fjorårets tiloversblevne servietter var LANGT utenfor tillatt sone). (Noe som, needless to say, skapte lettere grad av frustrasjon hos ettåringen, spesielt serviettene hadde enorm attraksjonsverdi, og vi endte med et kompromiss på en stk serviett til Poppy).

Vi fant også noen muffinsformer med påskemotiv, hvilken bedre anledning enn det kreves for å lage påskemuffins? På med uteklær, Poppy i vogna, Ranger skal kjøre, og den 600 meter korte turen til butikken tar…..den tida det tar…….. (vi skulle også bruke tid på fireåringens misnøye med at ståbrettet vi har hatt, for flere måneder siden er solgt, det var akkurat nå det ble oppdaget. “Men mamma, det vil jeg ikke!”. Nei, hvem vil ikke bli transportert, forslaget mitt med at jeg kunne jo sette meg i vogna så kunne DE trille, ble avfeid som useriøst. (“Tullemamma!”)

Vel, avslutningsvis, et lite tips. Muffinsene i ovenen (posemuffins, oppgradert med revet appelsinskall i deigen). Vi rører ut melisglasur. Lite melis igjen så jeg holder igjen på vannet. Men det skal jo være gult så vi drypper litt gul konditorfarge oppi. LITT? VI? Neida. Fireåringen klarer å få ut så mye konditorfarge på så kort tid at resultatet blir KNALL farge, FOR JÆVLI smak. Når vi senere har mormor og morfar på middag, og serverer påskemuffins til kaffen, kommer hvert fat med en litt krøllete påskeserviett (Poppy fikk tak i alle mens vi pakket ut kyllinger), og en smørekniv, og vi oppfordrer sterkt til å skjære bort melisglasuren….. På toppen av det hele presterer fireåringen å demonstrere sin evne til total omskriving av historien; “æ prøvde å advare dæ mamma, men da hadde du allerede tatt det oppi”.

IMG_0774
Skjønner dere, denne var ny, som i full, da vi kom fra butikken.

 

 

IMG_0783

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.