Vel overstått

Da var nasjonaldagen over for denne gang. Flagg og familie, bunad og blomster, is og iskaldt, tog, russekort og fløyter….. fin dag.  Heldige oss, fritt land, sølv på bunaden og sølvskje i munnen. I borgertoget: under fanen til Hurtigruta gikk et trettitalls turister, alle tilsynelatende high on life, og svarte med ivrige “hurra!” da vi ropte.  Mottakssenteret telte kanskje ti personer. De så nesten sorry ut for at de gikk i tog. Men svarte hurra og vinket. De skulle vært flere, og de skulle tatt plass. For hvis ikke denne dagen har det (plass), hvilken dag har da?

( Til opplysning: vi roper hurra. Til alle i borgertoget. Det kan høres ut noenlunde som dette: “Der kommer politet. Nå er vi igang. HURRA ,POLITIET!!!”. Politimesteren svarer “Hurra.” Vi: “HIPP HIPP —- ?” og politimestern svarer: “Hurra.” Og så legger han til “Det er ganske enkel tekst”.     “Der kommer drilljentene. HURRA drilljenter!” (De er så konsentrerte på den drillstaven, ser mest bort og smiler). “Ååååå, FLØYA! Heia Fløya, best på øya!” og de roper “JAAAAA! HURRA!!!!”. God respons. Verre med TIL. De har vi sluttet å rope hurra til. De er så kule, går og sparker småstein siden de ikke har fotball med seg, hendene i bukselomma, småprater med hverandre, den eneste som roper høyt hurra (uten at det er på vår oppfordring) er et styremedlem som sies å være glad i å klapse damer på rumpa. Det skal også nevnes at Gamst Pedersen nikker høflig og gratulerer med dagen. Resten er det dårlig stilt med).

Men, gassballongene i god behold, tennene ekstra godt pusset, 17. mai-pynten er i ferd med å pakkes bort, og det er bare å takke for en fin dag. HURRA!

IMG_3391
Apen er helt ferdig. Lang dag.
IMG_3396
De nyansatte i is-kiosken. Serveringen blir muligens noe høytsvevende heretter.
IMG_3377
Jaddddda. Den ble spiselig.

 

IMG_3390
Leftovers.

 

IMG_3392
Meg + Rogalandsbunad = sant <3

4 thoughts on “Vel overstått”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.